Behance Served Sites

Served is a collection of sites that showcase category specific content from Behance, the world's leading platform for creative professionals across all industries.

View All Served Sites →

PC HOUSE, TARRAGONA (SPAIN)

Info
Statistics
Created:
Last Edited:
555
20
5
Description
PC House is a summerhouse for a family in a 60s Mediterranean town’s neighborhood, on a site few meters far away from the beach. The intervention renews the house updating the aesthetics concept, reinforcing the interior-exterior relationship, improving its comfort quality. It is a new image for a summerhouse for the family. The renewal was done maintaining the existing structure and the position of the windows and eliminating all the previous accessories such as arcs and reliefs. Several operations were to increase the height of the walls to create a new proportion and a new terrace overlooking the sea and to extend the height of the windows to increase lightening and ventilation and air circulation inside the house. The new terrace is connected with the renewed garden by a steel tube staircase. Additionally, we decided to do two skylights strategically positioned on the entrance and on top of the kitchen to provide natural light to the only spaces without direct communication with the exterior The living room is opened to the garden through a big sliding window and by extending its pavement from inside to outside, extending its proportions and to be in direct contact with nature of a garden with an existing prominent Mediterranean pine tree, a comfortable shaded space to enjoy with the family.
Share
  • PC House
    Location: Vilafortuny, Spain
    Use: Private house

    XVA – Xavier Vilalta Architects


    PC House is a summerhouse for a family in a 60s Mediterranean town’s
    neighborhood, on a site few meters far away from the beach.
    The intervention renews the house updating the aesthetics concept, reinforcing the
    interior-exterior relationship, improving its comfort quality.
    It is a new image for a summerhouse for the family.
    The renewal was done maintaining the existing structure and the position of the
    windows and eliminating all the previous accessories such as arcs and reliefs.
    Several operations were to increase the height of the walls to create a new
    proportion and a new terrace overlooking the sea and to extend the height of the
    windows to increase lightening and ventilation and air circulation inside the house.
    The new terrace is connected with the renewed garden by a steel tube staircase.
    Additionally, we decided to do two skylights strategically positioned on the entrance
    and on top of the kitchen to provide natural light to the only spaces without direct
    communication with the exterior
    The living room is opened to the garden through a big sliding window and by
    extending its pavement from inside to outside, extending its proportions and to be in
    direct contact with nature of a garden with an existing prominent Mediterranean pine
    tree, a comfortable shaded space to enjoy with the family.

Comments: ( Comments )