Behance Served Sites

Served is a collection of sites that showcase category specific content from Behance, the world's leading platform for creative professionals across all industries.

View All Served Sites →

Johnson Controls - Glendale, WI

Info
Statistics
Created:
Last Edited:
299
7
0
Description
Architecture - Corporate Headquarters
Share
  • JOHNSON CONTROLS GLOBAL HEADQUARTERS
    Glendale, WI
  • The existing campus, built in thelate 60’s, reflects man’s modern ability to conquer nature. This is highlighted by the two million gallonreflecting pool and fountain, which suggest that the main building is floating. The new additions, situated around anoverlooked tributary of the Milwaukee River, have been designed to beharmonious with nature while maintaining the modernist vocabulary of theexisting buildings.

    The Johnson Controls’site plan was conceived to increase useable floor area while reducing site surfacecoverage and improving, per the Department of Natural Resources, surface runoffto the tributary. This was achieved byremoving half of the surface parking and relocating this to a parkingstructure, situating the new buildings to allow for natural runoff of the siteand creating rain gardens, aqua beds and filtering fields to slow and clean thewater before it reaches the aquifer.  

    The 35,000 sf buildingwhich connects the existing campus to the new and contains the public functionsof the campus literally bridges over the aqua bed so as not to disturb itsnatural path of water flow or create the need for a culvert. Its roof contains solar panels whichcontribute to the hot water supply of the building as well as a greenroof. The main feature, however, are thethree massive light monitors which visually locate the cafeteria andsignificantly reduce the need for artificial light.

    The new85,000 sf Power Solutions building houses Johnson Controls Lithium Ion Batterydivision. The building is designed, while taking cues from the existing campus,around the physics and properties of the battery itself. The building is clad in Wisconsin limestoneand applied as an open jointed rain screen system to allow an equalpressurization in the cavity reducing the chance for water to penetrate thebuilding. It also utilizes a large lightmonitor to signify its public space and reduce the need for artificiallight. Because of the orientationmandated by the location of the tributary, the ornamentation of the building, avertical perforated louver which represents the cellular nature of thebatteries as well as their main material, copper, is purely functional andsimply keeps the eastern and western light from entering the building;therefore reducing cooling loads and glare.
    The (2) existing buildings, Amenities Building, and Power Solutions Office building all received LEED Platinum Certification.


Comments: ( Comments )