Behance Served Sites

Served is a collection of sites that showcase category specific content from Behance, the world's leading platform for creative professionals across all industries.

View All Served Sites →

Børnehaven Tørveslettegård / Kindergarden

Info
Statistics
Created:
Last Edited:
547
13
0
Description
Børnehaven Tørveslettegård Tørveslettevej 14A, 2765 Smørum. Ombygning og totalrenovering af ejendommen, indretning, samt haveanlæg. 220 m2. Skitserende og sagsarkitekt frem til og med projektforslag. Børnehave i tidligere gård. Hovedbygningen som er fra begyndelsen af 1900 tallet ombygges så kun de udvendige mure står tilbage. Hovedbygningen var i meget dårlig stand og det eneste som var værd at bevare var bygningens ydre. Rumopdelingen var ikke egnet til funktionen. Det er på den måde en ny moderne børnehave i en gammel skal. Hovedgrebet var at lægge en kerne vertikalt gennem huset som et slags trappetårn der bryder med husets ellers meget horisontale struktur. Ud over at formidle kontakt de to etager imellem, er trappen et atrium som henter himlen ned via ovenlys i taget og som gennem forskellige størrelser vinduer giver ind- og udkig til de tilstødende rum. Idéen er at give en rumlig- og bevægelsesmæssig oplevelse til børnene. Kernen indeholder desuden vådrum, udluftning og rørføring. Rundt om børnehaven er indrettet legepark og terrasseområde. Kindergarten Tørveslettegård Tørveslettevej 14A, 2765 Smørum, Denmark. Rebuilding and makeover of the property, interior and gardening. 220 m2. Sketching, planning and designing. Kindergarten in former farmhouse. The mainbuilding is build in early 20th centure. Only the outer walls and parts of the roof structure is kept. The building was in a bad condition and the only parts of it worth saving were the facades. The existing space lay out was not fit for the program and funktion of a kindergarten. In that way, it is a new building in an old core. The principal design was to make a vertical core through the building, a "tower" breaking with the very horizontal structure of the house. The "tower" has of course a practical function: To connect the two storeys, but also the "tower" is an atrium space taking down the sky and daylight and with different sized windows in the walls provides in- and outlook to the adjacent spaces. The concept is to provide both a spatial- and an experience of movement for the children. The core also contain bathrooms and a ventilation system. Around the property is designed a nature playground and a terrace area.
Share
  • Børnehaven set fra haven. / Kindergarten seen from the playground.
  • Indgang. / Entrance
  • Terrasse. / Terrace.
  • Børnegarderobe / Children´s wardrobe
  • "Tårnet". Trappe til 1. sal. / "The Tower". Main staircase. 
  • Kig fra hovedtrappens repos mod stueplan. / Main staircase seen from landing towards groundfloor.
  • Kig fra repos mod 1. sal. / View from landing towards first floor.
  • Trapperum. /  Staircase atrium space.
  • Trapperum set fra 1. sal. / View from first floor down the staircase.
  • Trapperum set fra 1. sal. / View from first floor down the staircase.
  • Vinduesmur. / Window wall.
  • 1 sal. / First floor.
  • Teater. / Theatre.

Comments: ( Comments )